Окупанти активізувалися на одному з напрямків – Генштаб

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, триває 749-та доба війни Росії проти України. За добу ворог здійснив 70 бойових зіткнень, вдалося завдати два ракетних та 68 авіаційних ударів. Також було здійснено 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню у напрямку позицій військ та населених пунктів.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація залишається без суттєвих змін, ознак наступальних угруповань не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує проводити дії розвідувального характеру, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ та збільшує кількість мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону. Противник провів авіаційні удари в деяких районах населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Наші військові успішно відбили атаки противника та завдали йому ударів. Ворог також намагався провести авіаційний удар, але цього не вдалося зробити. Декілька населених пунктів постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу противника.

Лиманський напрямок

Наші захисники успішно відбили атаки противника та провели контратаки. Також були зафіксовані авіаційні удари в деяких районах населених пунктів. Декілька населених пунктів також постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу.

Бахмутський напрямок

Наші військові відбили атаки противника та завдали ударів. Ворог також вчинив авіаційні удари та обстріли населених пунктів. Декілька населених пунктів потрапили під вогонь артилерії та мінометів противника.

Авдіївський напрямок

Нашим військовим вдалося відбити атаки противника та завдати ударів у відповідь. Були зафіксовані авіаційні удари в деяких районах населених пунктів. Декілька населених пунктів постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу.

Новопавлівський напрямок

Наші військові продовжують стримувати противника, який намагається прорватися через оборону. Були зафіксовані авіаційні удари в деяких районах населених пунктів. Декілька населених пунктів також постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу противника.

Оріхівський напрямок

Противник намагався атакувати позиції наших захисників, проте не зміг досягти своєї мети. Були зафіксовані авіаційні удари в деяких районах населених пунктів. Декілька населених пунктів також постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу противника.

Херсонський напрямок

Противник продовжує намагатися використовувати авіацію та атаки для вигнання наших підрозділів з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Були зафіксовані авіаційні удари в деяких районах населених пунктів. Декілька населених пунктів також постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу противника.

Протягом доби були завдані удари по зосередженнях особового складу, зброї та військової техніки противника. Також були нанесені удари підрозділами ракетних військ.

Нагадаємо, російські загарбники нещодавно розширили свою присутність у декількох районах.

За даними FT, Україна планує у 2024 році мобілізувати до 500 тис. осіб.