Молочна галузь: виробникам молока пообіцяли нові пільги

Молочна галузь: виробникам молока пообіцяли нові пільги

Україна розробляє механізми підтримки виробників і переробників молока

Україна створює механізми, що допоможуть виробникам і переробникам молока мати рівні умови на європейському ринку. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час підписання Меморандуму між Спілкою молочних підприємств України та Європейською молочною асоціацією.

Одним з головних завдань держави є забезпечення рівних умов роботи для всіх виробників на внутрішньому ринку та європейському ринку. Тому Україна повинна підтримувати сектори, які отримують підтримку від європейських та національних урядов в Євросоюзі.

"Лише один з багатьох необхідних кроків - збільшення з 30 квітня до 150 млн гривень максимальної суми підтримки виробників молока у межах програми "Доступні кредити 5-7-9%". Для кредитів на інвестиційні цілі (а це і про будівництво корівників та закупівлю тварин) передбачена пільгова ставка - 5 чи 7%, залежно від типу підприємства", - деталізував посадовець.

Україна працює над новими механізмами підтримки виробництва та переробки молока, які дозволять українському бізнесу конкурувати з учасниками європейського ринку. Для цього важливо проводити перемовини з європейськими партнерами на галузевому та державному рівнях.

За словами Висоцького, у перемовинах мають брати участь представники бізнесу, окрім представників держави. Це сприятиме досягненню домовленостей між секторами європейського та українського ринків. Згодом бюрократія затвердить ці домовленості з обох боків.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: