Окупанти атакують на семи напрямках: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Триває 741-а доба війни Росії проти України

Українські Збройні сили повідомляють, що протягом останньої доби відбулося 74 бойових зіткнення. Зокрема, ворог здійснив 5 ракетних та 66 авіаційних ударів та провів 108 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах.

Вояки російського ворога атакували Україну

Уночі, російські окупанти використали 22 безпілотні літальні апарати типу Shahed. За допомогою засобів протиповітряної оборони України було знищено 18 з цих БпЛА.

Також протягом доби були проведені авіаційні удари по різних населених пунктах України, включаючи Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку та Запорізьку області. Більше 140 населених пунктів опинилися під артилерійським вогнем.

Оперативна обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує зберігати свою військову присутність у прикордонних районах і нарощує загородження біля державного кордону.

На Куп'янському напрямку ворог намагається покращити своє положення, здійснивши атаку на населені пункти Синьківка та Табаївка.

Наші воїни на Лиманському напрямку відбили 4 атаки противника.

На Бахмутському напрямку силами оборони зупинено 6 атак противника.

На Авдіївському напрямку силами Українських Збройних сил відбито 28 атак противника.

Сили оборони на Новопавлівському напрямку продовжують стримувати ворога, відбивши його 22 атаки за добу.

На Оріхівському напрямку противник здійснив атаку в районі населеного пункту Роботине.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції, не давши противнику вибити їх займані позиції. За добу було здійснено 2 безуспішні штурмові дії противника.

Успішні удари сил ЗСУ

Протягом останньої доби авіація Збройних сил України завдала ударів по восьми районах зосередження ворожих військ, а також знищила одну керовану авіаційну ракету противника. Також було нанесено удари по трьох районах зосередження ворожого особового складу, одному засобу протиповітряної оборони і шести артилерійських засобах противника.