Окупанти на Донеччині бунтують через затримки виплат

Невдоволення серед окупантів через затримки виплат грошового забезпечення

За даними Центру національного спротиву, серед окупантів, які воюють на Донеччині, поширюється невдоволення через затримки виплат грошового забезпечення. Зауважено, що в деяких підрозділах РОВ виплати не проводились з грудня 2023 року.

Причини затримок з виплатами

Існує кілька причин затримок з виплатами грошового забезпечення окупантам. Перша причина - це нестача коштів у російському бюджеті. Великі видатки на війну в Україні призводять до того, що Росії не вистачає грошей на виплати окупантам. Друга причина - корупція. Офіцери з Росії часто викрадають гроші, призначені для виплат солдатам. Третя причина - проблеми з логістикою. Постійні бойові дії утруднюють доставлення достатньої кількості готівки в окуповані райони.

"Особливо обурені тими, хто воює на передовій. Вони вважають, що ризикують своїм життям задарма. Затримки з виплатами спричинили демотивацію та бунт серед окупантів. Деякі з них навіть відмовляються виконувати бойові завдання. Це свідчить про зниження бойового духу окупантів. Російське командування не здатне мотивувати своїх солдатів ні грошима, ні ідеологією", - повідомили у Центрі.

Така ситуація також може призвести до збільшення злочинів, таких як мародерство та розбій, спрямованих проти цивільного населення.