Окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ на сімох напрямках – Генштаб

Загальна тривалість російсько-української війни становить 734 дні. Протягом минулої доби було зафіксовано 86 військових зіткнень. Ворог випустив 4 ракети та здійснив 52 авіаційні удари. Також було проведено 94 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціям українських військ та населених пунктах. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Ніяких значних змін в оперативній обстановці не відбулося. Немає жодних ознак формування наступальних угруповань. Збройні сили Білорусі продовжують виконувати свої завдання в прикордонних районах, прилеглих до України.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує залишатися в прикордонних районах, займаючися розвідувально-диверсійною діяльністю. Він також обстрілює населені пункти з території Росії, або ж зміцнює мінно-вибухові загородження на державному кордоні України. При цьому противник здійснив авіаційні удари по населених пунктах Чернацьке, Чуйківка, Храпівщина, Грабовське, Юнаківка Сумської області та Бологівка Харківської області. В районах було також зафіксовано обстріли з артилерійських та мінометних гармат, які постраждали понад 30 населених пунктів, серед яких Хрінівка Чернігівської області; Зноб-Трубчевська, Середина-Буда, Стара Гута Сумської області; Козача Лопань, Огірцеве, Гатище, Плетенівка Харківської області.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Українські сили оборони відбили 11 атак противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка. Ворог безуспішно намагався вигнати наші війська з їхніх позицій. Крім того, було обстріляно понад 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане Харківської області.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наші військові відбили 9 атак противника у районі населеного пункту Терни Донецької області. Ворог безуспішно намагався прорвати оборону. Також було завдано авіаційних ударів по населених пунктах Виїмка та Веселе Донецької області. Близько 10 населених пунктів також постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське,Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Силами оборони було відбито 6 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Ворог намагався покращити своє тактичне положення безуспішно. Крім того, були завдані авіаційні удари в районах населених пунктів Богданівка та Дружба Донецької області. Близько 10 населених пунктів також були обстріляні артилерійськими та мінометними гарматами, зокрема Оріхово-Василівка, Григорівка, Іванівське Донецької області.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 18 атак противника в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області. Ворог також здійснив авіаційні удари в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Первомайське Донецької області. Понад 20 населених пунктів постраждали від обстрілів артилерією та мінометами, включаючи Новобахмутівку, Семенівку, Орлівку, Первомайське Донецької області.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Новомихайлівки та на південь від Побєди Донецької області. Ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ. Також були відбиті чотири атаки противника в районах південніше Вугледара, Старомайорського та Урожайного Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Курахове, Красногорівка, Новомихайлівка, Водяне, Старомайорське та Урожайне Донецької області. Більше 20 населених пунктів також постраждали від обстрілів артилерією та мінометами, серед яких Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське, Урожайне Донецької області.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Сили оборони відбили 6 атак противника в районах населених пунктів Малинівка та Роботине Запорізької області. Ворог здійснив авіаційні удари в районах населених пунктів Левадне, Мала Токмачка, Оріхів, Роботине Запорізької області. Близько 15 населених пунктів також постраждали від обстрілів артилерією та мінометами, включаючи Полтавку, Чарівне, Білогір'я, Роботине, Новоданилівка Запорізької області.

Ситуація на Херсонському напрямку

Ворог продовжує намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби відбулося одна спроба штурму позицій наших військ. Також були проведені авіаційні удари в районах населеного пункту Молодіжне Херсонської області. Більше 20 населених пунктів також постраждали від обстрілів артилерією та мінометами, включаючи Тягинку, Токарівку, Кринки, Іванівку, Львове, П