Окупанти обстріляли 15 населених пунктів Запорізької області

Окупанти обстріляли населені пункти Запорізької області
Окупанти обстріляли населені пункти Запорізької області

Російські війська обстріляли Запорізьку область

За добу російські війська здійснили 326 обстрілів по 15 населених пунктах Запорізької області. Про це повідомив голова ОВА Іван Федоров.

Протягом доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Війська РФ зробили 20 авіаційних ударів по Малих Щербаках, Залізничному, Малій Токмачці, Левадному, Новогригорівці та Червоній Криниці.

158 БпЛА різних типів атакували Лобкове, Гуляйполе, Новоданилівку, Малинівку, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку та Левадне.

Дев'ять обстрілів з РСЗВ накрили Лобкове, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку та Малинівку.

139 артобстрілів провели по території Лобкового, Оріхова, Гуляйполя, Новоандріївки, Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Левадного, Новоселівки та Гуляйпільського.

Окрім цього, зафіксовано дев'ять повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Наступ у Запоріжжі

За повідомленням The Economist, наступна ціль російських військ - Запоріжжя. Росія може розпочати наступ на це місто. The Economist стверджує, що Росія, можливо, вже відновила контроль над половиною територій, які Україна звільнила в Курській області у серпні 2024 року. Ситуація на полі бою виглядає невтішно, Росія продовжує наступ на кількох напрямках одночасно вздовж тисячокілометрового фронту. Загалом, втрати росіян, вбитих та поранених, уже становлять 600 тисяч осіб за оцінками США.

Нові обстріли

22 жовтня російські окупанти здійснили 303 удари по дев'яти населених пунктах Запорізької області. За словами Івана Федорова, глави Запорізької ОВА, ворог наніс ракетний удар по Запоріжжю та здійснив 17 авіаційних ударів по Малій Токмачці. Безпілотники також активно використовувались: 170 БпЛА різних типів атакували Лобкове, Гуляйполе, Малинівку, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботине, Малу Токмачку та Левадне.

Читайте також