Укргазвидобування збільшило добовий дебіт однієї зі свердловин у понад 5 разів

Діаграма збільшення добового дебіту свердловини
Діаграма збільшення добового дебіту свердловини

Компанія Укргазвидобування збільшила добовий дебіт газу на одній свердловині після проведення операції з гідравлічного розриву пласта. За 18 днів команда фахівців успішно здійснила ремонт свердловини та підвищила її продуктивність в понад 5 разів.

До цього свердловина працювала з поступовим зниженням дебіту газу. Однак, після аналізу геологічних та технічних даних, фахівці прийняли рішення про капітальний ремонт свердловини. Також була проведена модернізація флоту і підвищення кваліфікації спеціалістів компанії. Завдяки цьому, застосування гідравлічного розриву пласта стало більш ефективним.

"Для ефективного вилучення запасів газу ми продовжуємо реалізовувати програму ГРП. Після модернізації власного флоту та підвищення компетенцій наші спеціалісти успішно застосовують ГРП на свердловинах Укргазвидобування. Наші працівники працюють на рівні міжнародних сервісних компаній. Хочу подякувати фахівцям філій Шебелинкагазвидобування та УГВ-СЕРВІС за швидке виконання робіт, які спільно з професійною командою з інших філій Укргазвидобування, за підтримки департаменту ГРП, успішно виконали гідравлічний розрив пласта. Тепер у нас на одну високодебітну свердловину стало більше",

- зазначив т. в. о. генерального директора Укргазвидобування Сергій Лагно.

Читайте також