Окупанти посилили атаки на двох напрямках – Генштаб

Вже 747-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. За останню добу відбулося 64 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України згідно з ранковим зведенням за 11 березня.

Ворожі удари по Україні

Ворог завдав 4 ракетні та 88 авіаційних ударів, здійснив 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Уночі російські окупанти також атакували Україну, використовуючи 25 БпЛА типу Shahed.

Серед населених пунктів, які зазнали авіаційних ударів, були Муравейня, Копійки, Сінне (Сумська область), Великий Бурлук, Вовчанськ (Харківська область), Новоєгорівка, Серебрянське лісництво (Луганська область), Терни, Ямполівка, Роздолівка, Дружба, Нью-Йорк, Очеретине, Семенівка, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Водяне, Урожайне, Старомайорське (Донецька область), Оріхів, Новоандріївка, П'ятихатки (Запорізька область).

За минулу добу під артилерійським вогнем опинилися понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник знаходиться в прикордонних районах, проводить диверсійні акції для запобігання перекидання військових на небезпечні напрямки, і збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку ворог не проводив наступальних дій.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 8 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка (Луганська область), Терни, Ямполівка, Спірне, Роздолівка (Донецька область).

На Бахмутському напрямку відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та Часовий Яр (Донецька область).

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 17 атак противника в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське (Донецька область).

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Урожайного (Донецька область), де ворог, з підтримкою авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито 3 атаки противника в районах населених пунктів південніше Новодарівки та північно-західніше Вербового (Запорізька область).

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції. Противник здійснив 4 неуспішні штурмові дії.

Успішні удари ЗСУ по ворожих позиціях

Авіація Збройних сил України завдала ударів по 10 районах зосередження ворожої військової техніки, особового складу та озброєння, а також атакувала один зенітний ракетний комплекс противника.

Війська ракетних військ також завдали ударів по двох районах зосередження ворожої військової техніки та особового складу, одному складу боєприпасів, двом станціям радіоелектронної боротьби та двом засобам протиповітряної оборони противника.