Окупанти посилили масштаби механізованих наступів у Донецькій області: аналіз ISW

Російські війська зміцнили наступи по всій Донецькій області, але не зробили цього на північний схід від Бахмута у Сіверському напрямку

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія активізувала наступи та збільшила їх розмах у Донецькій області. Однак, на північний схід від Бахмута у Сіверському напрямку такий зріст активності не відбувся.

Український військовий оглядач Юрій Бутусов повідомив, що українські сили знищили чотири російські танки Т-80 і шість бойових машин піхоти MT-LB (БМП) під час відсічі атак Росії на схід від Сіверська біля Верхньокам'янського та Золотарівки.

Також було зафіксовано просування російських військ на північний схід від Часового Яру та продовження наступальних операцій у цьому районі.

Представник українського військового угруповання «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив, що російські війська використовують невеликі штурмові групи та всюдихіди для швидкого переміщення та передачі піхоти в районах бойових дій.

Також було зафіксовано просування російських військ на захід від Авдіївки та продовження наступальних операцій у цьому районі.

Відеозапис з геолокацією показує, що російські війська нещодавно просунулися вздовж залізничної лінії на південний схід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки).