Окупанти просунулися на декількох напрямках: аналіз ISW

Збройні сили України продовжують вести бої з окупантами на різних ділянках фронту. Згідно з звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська просунулися неподалік від Бахмута, Ласточкино та Роботиного.

Успішні дії українських військових

24 лютого тривали позиційні бої на північний схід від Куп'янська та в районі Кремінної, але жодних змін на лінії фронту не було підтверджено.

На тлі позиційних боїв російські сили просунулися близько до Бахмута. Геолокаційні знімки, опубліковані 24 лютого, показують, що російські сили перемістилися на південь і південний схід від Богданівки. Також відбувалися позиційні бої на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Російські сили також просунулися на захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 лютого, свідчать про те, що окупанти просунулися на південному сході Ласточкиного.

Російські джерела широко повторювали заяви про те, що російські війська захопили усі Ласточкине, Сіверне і Степове. Проте, Інститут вивчення війни не мав підтвердження цих заяв.

24 лютого тривали позиційні бої на заході та південному заході від Донецька. Російський блогер стверджував, що українські сили провели частково успішну контратаку поблизу Побєди і висловив занепокоєння щодо стабільності російських позицій неподалік від цього населеного пункту. Також позиційні бої тривали біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

На ділянці кордону Донецької та Запорізької областей відбувалися позиційні бойові дії, але жодних змін на лінії фронту не було підтверджено. Російський блогер стверджував, що російські війська просунулися на північ від Приютного, але жодних візуальних підтверджень не було знайдено.

Російські війська також підтвердили свій наступ на заході Запорізької області. Геолокаційні знімки, опубліковані 24 лютого, показують, що російські війська перемістилися в центр Роботиного.

З українських та російських джерел було повідомлено, що 24 лютого на лівому березі Херсонської області, в районі Кринок, також відбувалися позиційні бойові дії.

Попередньо повідомлено, що російські окупанти захопили село Ласточкине, розташоване поблизу Авдіївки, але цю інформацію Інститут вивчення війни не підтвердив.