Окупанти просунулися на захід від Бахмута: аналіз ISW

За даними звіту американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська продовжують просуватися на захід від Бахмута, зокрема до центру Іванівського.

Розвиток ситуації

Бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривали 4 березня, але загальна ситуація на лінії фронту не зазнала змін. В околицях Синьківки, Табаївки, Тернів, Білогорівки і Верхньокам'янського були поодинокі бойові зіткнення.

Один з блогерів повідомив, що російські сили просувалися біля Ямполівки і Тернів, але наголосив, що хоча війська Росії володіють ініціативою, вони не змогли перетворити тактичні перемоги на стратегічні.

На недавньому просуванні російських військ на захід від Бахмута в районі Іванівського, були опубліковані геолокаційні знімки, свідчать про це. За повідомленнями російських блогерів, на заході Іванівського тривають бої, і росіяни намагаються перекрити українські логістичні лінії, що проходять через цю область.

Українські та російські джерела повідомляли про позиційні бої на північний захід від Бахмута біля Богданівки, на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки, а також на південь від Бахмута поблизу Ню-Йорка та Новоселівки.

4 березня російські війська просунулися на захід від Авдіївки. За геолокаційними даними, російські війська просунулися смугою на південь від Орлівки. Позиційні бої тривали на захід від Авдіївки в районі Бердичів, Орлівки і Тоненького та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Російські війська також продовжують просуватися на південний захід від Донецька. За повідомленнями блогерів, українські сили контролюють лише західну частину Новомихайлівки, де тривають сутички. Позиційні бої також тривають в районах Побєди, Красногорівки та Георгіївки.

У Донецькій області та на кордоні Донецько-Запорізької області 4 березня також відбувалися позиційні бої, але жодних змін у лінії фронту не було зафіксовано. Бої тривали в районах Водяного та Пречистівки, недалеко від Урожайного.

Позиційні бої продовжуються на заході Запорізької області, біля Роботиного та Вербового, але жодних змін у лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Згідно з повідомленням Генерального штабу ЗСУ, російські війська невдало атакували лівобережну Херсонську область поблизу Кринок.