Окупанти вдвічі зменшили кількість штурмів на одному з напрямків – Генштаб

Генштаб: Окупанти зменшили штурми на одному напрямку
Генштаб: Окупанти зменшили штурми на одному напрямку

За 740-й день війни Росія продовжує агресію проти України. З початку доби сталося 63 бойові зіткнення. Ворог здійснив 5 ракетних та 44 авіаційних удари, а також 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по нашим позиціях та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без змін. Противник не формує нові наступальні угруповання. Білоруські війська знаходяться в прикордонних районах, поруч з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати свою військову присутність в прикордонних районах, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ та зміцнює загородження вздовж кордону. Вражаючі авіаційні удари були завдані у Чуйківці Сумської області та Липці, Варварівці, Нестерні, Колодязі Харківської області. Також понад 30 населених пунктів були обстріляні артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Клюси, Товстодубове, Середину Буду в Сумській області та Козачу Лопань, Красне, Нескучне в Харківській області.

На Куп'янському напрямку

Противник шість разів атакував позиції наших захисників біля Синьківки Харківської області. Також були проведені авіаційні удари в районах Кислівки Харківської області та Твердохлібове, Новоєгорівка Луганської області. Близько 10 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, зокрема Западне, Синьківка, Степова, Новоселівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші воїни відбили одну атаку противника біля Терні у Донецькій області, де ворог намагався прорвати оборону. Також понад 20 населених пунктів постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу, включаючи Макіївку, Білогорівку в Луганській області, а також Терні, Ямполівку, Торське, Серебрянку у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили три атаки противника біля Андріївки в Донецькій області. Ворог також зробив авіаційні удари в Нью-Йорку та Дружбі в Донецькій області. Понад 10 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Григорівку, Часів Яр, Кліщіївку та Андріївку в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 21 атаку противника біля Новоселівки, Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельського в Донецькій області. Противник зробив авіаційні удари в Семенівці, Нетайловому, Калиновому в Донецькій області. Близько 20 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Новобахмутівку, Бердичі, Первомайське та Невельське в Донецькій області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати противника біля Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Пречистівки та Урожайного в Донецькій області. Противник звертався до авіації, але не зміг здійснити прорив. Близько 20 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Красногорівку, Георгіївку, Парасковіївку, Вугледар в Донецькій області.

На Оріхівському напрямку

Противник не проводить активних наступальних дій. Однак, ворог зробив авіаційні удари в Старомайорському в Донецькій області та Новодарівці, Малинівці та Роботиному в Запорізькій області. Близько 20 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Малинівку, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівку, П’ятихатки в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку

Противник не здається у своїх спробах витиснути наші військові підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби ворог два рази намагався штурмувати, але безуспішно. Близько 20 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Херсон, Тягинку, Іванівку, Кринки та Зміївку в Херсонській області.

Протягом доби авіація сил оборони здійснила удари по 8 районах зосередження ворожого особового складу та одній наземній станції управління БПЛА. Також була знищена одна керована авіаційна ракета Х-59, завдяки силам протиповітряної оборони України.

Ракетні війська нанесли удари по району зосередження ворожого особового складу, протитанковій системі та шести артилерійських системах противника.

Нагадаємо, що у ворога є більше 1100 танків, майже 2000 бойових броньованих машин, понад 1000 артилерійських систем і понад 400 реактивних систем залпового вогню на Лимано-Куп'янському напрямку.

Читайте також