Окупанти значно посилили наступ на одному з напрямків – Генштаб

Уже 782-й день війни Росії проти України. Протягом доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень. Супротивник завдав 15 ракетних ударів і 18 авіаційних ударів, а також здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує підтримувати свою військову присутність у прикордонних районах. Він також здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність і обстрілює населені пункти з території РФ. Крім того, ворог збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник здійснив авіаційні удари по населених пунктах Угроїди, Воздвиженське Сумської області; Лук'янці та Волохівка Харківської області. Було також обстріляно понад 15 населених пунктів артилерійськими та мінометними вогнями, включаючи Леонівку, Костобобрів, Янжулівку Чернігівської області; Свеса, Попівку Сумської області; Уди, Козача Лопань, Стрілеча Харківської області.

На Куп'янському напрямку

Ворог не проводив наступальних дій. Проте було обстріляно близько 20 населених пунктів, зокрема Синьківку, Петропавлівку, Кислівку, Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші сили відбили чотири атаки в районі населеного пункту Терни Донецької області. Зазнали артилерійських та мінометних обстрілів більше 10 населених пунктів, включаючи Макіївку Луганської області та Терницю, Ямполівку, Торське, Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку

Наші військові відбили 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Спірне, Новий, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Було здійснено авіаційний удар в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області. Близько 10 населених пунктів були обстріляні артилерійськими та мінометними вогнями, включаючи Григорівку, Калинівку, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 12 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське та Первомайське Донецької області, де ворог у співпраці з авіацією намагався витіснити наші війська з їх позицій. Зазнали артилерійських та мінометних обстрілів близько 10 населених пунктів, включаючи Новобахмутівку, Семенівку, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують протистояти ворогові в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Побєда, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог протягом дня провів 26 атак з підтримкою авіації. Було обстріляно більше 10 населених пунктів, включаючи Парасковіївку, Костянтинівку, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку

Ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області, на північ від Приютного та на південний захід від Білогір'я Запорізької області. Ворог також здійснив авіаційний удар в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. Було обстріляно близько 20 населених пунктів, включаючи Полтавку, Малинівку, Червоне, Білогір'я, Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби ворог здійснив чотири безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринка Херсонської області. Було обстріляно близько 20 населених пунктів, включаючи Львове, Тягинку, Іванівку, Новотягинку Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила удари по двом районам зосередження ворожих сил та одному пункту управління.

Військовими підрозділами ракетних військ було нанесено удар по одному артилерійському засобу, трьом районам зосередження ворожих сил і чотирьом пунктам управління безпілотників противника.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський провів нараду у штабі головнокомандувача, під час якої було обговорено питання фронту та енергетики.

Варто зазначити, що російські загарбники використовують тактику «амеби» на фронті. Оскільки вони не в змозі здійснити глибокий прорив, вони експериментують з невеликими силами всюди, сподіваючись на випадкові шанси.