Onet: Зеленський посварився у Києві із Сікорським. "Поляки були здивовані стилем президента України"

Зеленський і Сікорський полемізують у Києві
Зеленський і Сікорський полемізують у Києві

Зустріч у Києві: напружений діалог між Зеленським і Сікорським

На зустрічі у Києві між головою МЗС Польщі Радославом Сікорським, міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом і президентом України Володимиром Зеленським панувала напружена атмосфера. Спілкування між Зеленським і Сікорським було вкрай напруженим, а поляки були здивовані стилем спілкування президента України.

Початок розмови визначив сам Володимир Зеленський, який звинуватив Польщу у несприянні Україні в переговорах щодо вступу до Європейського Союзу. Радослав Сікорський ствердив, що такі переговори зайняли Польщі 10 років і запропоновані Києвом терміни є нереалістичними.

Журналіст і публіцист польського журналу "Онет" Вітольд Юраш

Президент України також вимагав від Польщі передати більше військової техніки та вести збиття російських ракет та безпілотників. Однак голова польської дипломатії пояснив, що Польща не може діяти самостійно і використовувати системи ППО без координації з НАТО.

За даними "Онета", атмосфера на зустрічі була настільки напруженою, що можна було говорити про протистояння. Литовська делегація не підтримала польського міністра.

Відносини між Польщею та Україною перебувають у кризі, що свідчить про хаотичне спілкування польських політиків і експертів з українською стороною. Наступні кроки мають вирішувати шляхи покращення партнерських відносин з Україною.

Читайте також