OOН: у березні через війну РФ проти України постраждало вдвічі більше дітей

Зростання втрат серед цивільного населення внаслідок російської агресії

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні повідомила, що у березні цього року в результаті російської агресії загинули або були поранені мінімум 57 дітей, що вдвічі більше, ніж у лютому.

За даними організації, у березні 2024 року було вбито або поранено мінімум 604 цивільних особи, що на 20% більше, ніж у лютому.

"Зростання кількості жертв серед цивільного населення в березні відбулося переважно через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій території України, а також збільшення кількості повітряних бомбардувань поблизу лінії зіткнення. Щонайменше 57 дітей були вбиті або поранені в березні, що вдвічі більше, ніж у лютому. Ці жертви стали наслідком, зокрема, збільшення використання керованих і некерованих авіабомб", - заявили в ООН.

ООН підтвердила, що внаслідок дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 810 людей, а ще 20 556 людей отримали поранення. Організація вважає, що кількість жертв серед цивільного населення є значно вищою.

У доповіді моніторингової місії було зазначено, що в березні 2024 року були зруйновані або пошкоджені щонайменше 20 енергетичних об'єктів по всій країні, що призвело до тимчасового відсутності електроенергії для мільйонів людей у великих містах і сільській місцевості. Також порушено водопостачання в деяких районах.

Джерело: Радіо Свобода