Оплата комуналки: хто має право на пільги

Згідно з чинним законодавством, існують певні категорії людей, яким надаються пільги для зниження вартості житлово-комунальних послуг та придбання палива з державного бюджету.

Один з таких законів - "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

У ньому перелічені особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій та члени сім'ї загиблих або померлих ветеранів війни та учасники війни.

Діти війни також мають свої пільги, які закріплені в законі "Про соціальний захист дітей війни".

Особи, які мають статус ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ чи Національної поліції отримують пільги згідно закону "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції та деяких інших осіб та їх соціальний захист".

Також є закон "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", який передбачає пільги для військовослужбовців, які стали інвалідами під час служби, і членів сімей загиблих або померлих військовослужбовців.

Людям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, надаються пільги за законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Це стосується осіб, визнаних постраждалими 1 або 2 категорії, дружин або чоловіків померлих громадян, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, а також дітей з інвалідністю, пов'язаною з Чорнобильською катастрофою.

Багатодітні сім'ї мають свої пільги за законом "Про охорону дитинства".

Пенсіонерам також надаються додаткові пільги, наприклад, безкоштовний проїзд у громадському транспорті (крім таксі) та приміських поїздах.

Джерело: 24 канал