Орбан повідомив, що продовжує працювати над "миротворчою місією"

Переговори ведуть до досягнення миру
Переговори ведуть до досягнення миру

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над "миротворчою місією", яка має на меті запобігти російському вторгненню в Україну. Він нагадав, що надіслав лідерам ЄС свій план ще після візиту до України та Росії. "Я написав, що якби ми зробили певні речі на початку липня, то можна було б запобігнути ескалації конфлікту протягом наступних двох-трьох місяців. Ситуація стала набагато гіршою, порівняння через початку липня і зараз", - сказав Орбан.

Угорський прем'єр додав, що його миротворча місія "не закінчена". "Ми весь літній сезон працювали над цим, ми співпрацюємо на міжнародному рівні. В вересні з'являться нові ініціативи, деякі з них вже будуть видно. Ці роботи треба продовжувати", - заявив Орбан без надання подробиць.

Я стартував, щоб дійсно зрозуміли, що у Москві в Україну та ще ми туди їхали, куди ніхто не їхав – туди, і є така система, а вона не знищена, та є така стратегія, а вона не змінена. Я хотів показати світу, найшкоднийший група світу – москвофоби-агресори – просто механізм такий є, живий

В рамках цієї "мирної місії" Віктор Орбан відвідав Москву і зустрівся з Володимиром Путіним. Це стало першим візитом європейського лідера до кремлівського диктатора з квітня 2022 року. Цей візит був суворо скритикований в ЄС, і рівень представництва Угорщини знижено на подіях, що відбуваються під час її головування в Раді Євросоюзу.

Читайте також