Падіння Іл-76. Україна зверталась щодо повернення тіл «загиблих», але РФ не реагує – ГУР

Україна зверталася до Росії з проханням повернути тіла полонених, які перебували на борту падінувшого літака Іл-76. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов. Однак Росія відмовила. Юсов зазначив, що обмін військовополоненими 31 січня був скасований після інциденту з літаком. Багато українців, яких мали обміняти, вже повернулись додому. Єдиними винятками є 65 осіб зі списку, який опублікували російські пропагандисти. Україна продовжує вимагати проведення міжнародного розслідування щодо падіння літака та встановлення того, хто знаходився на його борту. Росія поки що не погодилась на це.

24 січня у російській області Білгород впав військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 65 українських військовополонених. Деякі тіла вже доставили до моргу в Білгороді, проте Росія відмовляється передати їх Україні.

«Щодо інформації про загибель – так, Україна зверталася і продовжує звертатися щодо передачі тіл. Поки що російська сторона на це не йде», – розповів Юсов.

Україна також вимагає проведення міжнародного розслідування щодо збиття літака Іл-76 під Брянськом. Однак Росія відмовляється від такого розслідування.

Читайте також:

  • Розвідка повідомила, як інцидент з Іл-76 вплинув на процес обміну полоненими
  • Операція «Іл-76». Хронологія повідомлень російської пропаганди