Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор. Ватикан пояснив його слова

Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України

Директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні заявив, що Папа Франциск використав термін "білий прапор" під час інтерв'ю, щоб позначити припинення військових дій через перемир'я, яке було досягнуте завдяки переговорам.

В іншій частині інтерв'ю Папа висловив думку, що переговори ніколи не є капітуляцією, незалежно від конфліктної ситуації або військового протистояння.

Інтерв'юер Лоренцо Буккелла запитав Папу: "В Україні є ті, хто закликає до мужності здатися, показати білий прапор. Але інші кажуть, що це легітимізує найсильніших. Що ви думаєте?"

Папа зазначив, що сильнішим є той, хто має мужність проводити переговори та думати про людей, із використанням інтернаціональних посередників, щоб знайти вирішення конфлікту. Він наголосив, що необхідно мати мужність вести переговори, незалежно від страху і можливого брудного рішення.

Пресслужба Ватикану підкреслила, що слова Папи про "білий прапор" були запропоновані самим інтерв'юером.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск зазначив, що сильнішим у російсько-українській війні буде той, "хто матиме мужність підняти білий прапор". Він закликав до переговорів, пояснивши, що коли справи йдуть погано, потрібно мати мужність для знаходження мирного вирішення конфлікту.

Раніше Папа Римський Франциск також нагадав російській молоді про свою історичну спадщину і закликав їх не забувати про неї.

З іншого боку, Папа Римський Франциск висловив занепокоєння можливістю забуття війни Росії проти України і закликав зробити все, щоб цього не сталося.