Пентагон зробив важливу заяву щодо передачі росіянам зброї КНДР

Будь-яка держава, що підтримує Російську Федерацію у війні проти України є співучасником вбивства невинних людей.

Йдеться про українських цивільних, посадовців та військових, які перебувають на полі бою. Про це під час брифінгу у четвер заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає Gazeta.ua.

"Ми стежимо за ситуацією. США публічно оприлюднили свої застереження Північній Кореї. Передача РФ будь-якого виду зброї знову порушить резолюцію Ради безпеки ООН, за яку сама ж Росія голосувала. Тож ми заохочуємо КНДР не укладати жодних угод із Москвою щодо надання будь-якого типу боєприпасів. Інакше це призведе до подальшої ескалації", ‒ сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сінгх зауважила, що Росія перебуває зараз у відчайдушному стані, якщо шукає боєприпаси у Північної Кореї.

Російська Федерація отримує від Північної Кореї снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до "Градів". Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. За його словами, КНДР вже півтора місяця постачає РФ озброєння.

Сполучені Штати Америки уважно стежили за результатами зустрічі диктаторів Російської Федерації Володимира Путіна та Північної Кореї Кім Чен Ином. У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон без вагань накладе на ці держави нові санкції.