Підірвався автомобіль, у якому їхала сім'я з трьома дітьми. Згадаймо 12-річного Олександра Сірого

Щодня о 9 ранку ми пам'ятаємо жертв війни

Українці щодня о 9 ранку вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні згадаємо 12-річного Олександра Сірого, який помер від опіків і поранень, отриманих внаслідок наїзду автомобіля на вибуховий пристрій.

Двом сілам на Харківщині пошкодила автівка, що підірвалася 2 червня поблизу Морозової Долини та Леміщиного. Хлопчик не вдалося врятувати, його серце зупинилося 7 червня. Сірій народився і навчався на Харківщині. Він був талановитим учнем, який мріяв про кар'єру дизайнера в будівництві та мав багато хобі.

Обстановка з окупацією на сході України викликала необхідність евакуації. Сірій та його сім'я вдалося повернутися на Харківщину, але на жаль, зазнали втрат унаслідок вибуху та наїзду на автомобіль з вибуховим пристроєм.

Олександру залишилася родина, яка морально зазнала великої травми. У цю хвилину мовчання ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули в війні. Нехай вони спочивають у мирі.

Статистика жертв війни

За даними ООН, за час воєнних дій загинуло щонайменше 10 тис. осіб, серед них 579 дітей. Однак, організація стверджує, що реальна кількість жертв вища.

Згідно з останніми даними Офісу генпрокурора України, через російську агресію загинуло щонайменше 523 дітей, а понад 1,2 тис. осіб постраждали. Ці цифри також можуть змінитися, оскільки триває робота над встановленням даних в регіонах, де ведуться бойові дії.