Пішла з життя легенда рок-музики Джефф Бек: світові зірки не стримують слів

Всесвітньовідомий рок-гітарист 78-річний Джефф Бек помер 10 січня у Великій Британії.

Причиною смерті став бактеріальний менінгіт. Трагічну новину повідомили на офіційній сторінці зірки в Twitter.

"Від імені його родини ми з глибоким сумом повідомляємо про смерть Джеффа Бека. Після раптового захворювання на бактеріальний менінгіт він вчора мирно пішов з життя. Його родина просить про приватність, поки вони переживають цю величезну втрату", йдеться в дописі.

Втрату у світі рок-музики оплакують відомі артисти. Серед них британський вокаліст та композитор Род Стюарт.

"Джефф Бек був з іншої планети. Він був одним з небагатьох гітаристів, які, граючи наживо, дійсно слухали, як я співаю", написав Сюарт.

Американський рок-гурт Hollywood Vampires також відреагував на звістку про смерть Бека. До складу гурту входять Джонні Депп, Еліс Купер, Джо Перрі та Томмі Хенріксен.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми з сумом дізналися про смерть нашого дорогого друга та легенди гітарної сцени Джеффа Бека. Він був справжнім новатором, і його спадщина буде жити в його музиці", йдеться в повідомленні.

Фронтмен Rolling Stones Мік Джаггер поділився відео, на якому він з Беком грає удвох. Джаггер наголосив, що музика втратила "одного з найкращих гітаристів у світі" і "ми всім будемо дуже сумувати за ним".

Фронтмен Black Sabbath Оззі Осборн сказав, що для нього було за честь знати та грати з Беком.

До слів колег приєдналися також учасники гуртів Queen, Kiss та інші відомі музиканти.

Джефф Бек був семиразовим володарем премії "Ґреммі". На початку своєї кар'єри грав у рок-групі The Yardbirds. 1967 року організував власний колектив The Jeff Beck Group.

Музикант також прославився тим, що застрахував свої пальці на 7 млн фунтів стерлінгів.