Південна Корея почала масово виробляти лазери для боротьби з дронами

Масове виробництво лазерів для боротьби з дронами
Масове виробництво лазерів для боротьби з дронами

Південна Корея розпочала масове виробництво лазерної зброї, що може збивати невеликі безпілотники. Ця зброя коштує всього 1,5 долара за один постріл.

За інформацією від CNN, нова зброя називається Block-I. Відзначається, що вона вражає невеликі безпілотники та багтокоптери на короткій відстані за допомогою лазерних променів, які є важкими помітити до пострілу.

В адміністрації програми оборонних закупівель Південної Кореї (DAPA) зазначено, що цей прилад є невидимим і безшумним. Він також не вимагає окремих боєприпасів і може працювати лише за наявності електропостачання.

У відомстві також повідомили, що майбутні версії Block-I, такі як Block-II, будуть здатні вражати більші цілі, включаючи літаки та балістичні ракети. Вони матимуть поліпшену потужність і більший радіус дії.

Block-I було визнано придатним для використання ще минулого року, коли під час випробувань ця зброя нанесла удари по 100% цілей. Розробка цього приладу тривала 5 років, а в його створення було інвестовано понад 36 млн доларів.

CNN пише, що поява цієї зброї відбувається в "важливий час", оскільки на полі бою в Україні, на Близькому Сході і в інших регіонах невеликі безпілотники продемонстрували здатність виводити з ладу або знищувати військову техніку, включаючи танки.

Джерело: hromadske

Читайте також