Північна Корея готова укласти з РФ угоду про постачання зброї ‒ FT

Лідер КНДР Кім Чен Ин готовий укласти з російським диктатором Володимиром Путіним угоду про постачання зброї.

Однак, поки незрозуміло, що передбачатиме така угода, пише Financial Times із посиланням на оцінки експертів.

За словами аналітиків, Пхеньян може запропонувати РФ боєприпаси, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети малої дальності, що допоможе Москві відбити контрнаступ Києва.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У відповідь Москва могла б запропонувати зерно, нафту і військові технології, а також оплату валютою.

За оцінками експертів, у такий спосіб Росію також можна схилити до надання Північній Кореї "високочутливих військових технологій", які можуть посилити загрози з боку КНДР Південній Кореї та Японії.

"Співпраця між Росією та Північною Кореєю може вийти за межі угод зі звичайними озброєннями та продовольчої й енергетичної допомоги, можливо, до передових технологій для супутників, атомних підводних човнів і балістичних ракет", наводить видання слова експертів.

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином буде просити снаряди і боєкомплект для артилерійських систем. Про це повідомив представник українського Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання зброї для війни проти України. Зустріч може відбутися в Росії у вересні цього року.