Подружжя агентів ФСБ готувало ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів

Агенти ФСБ готували ракетний удар на Львівщині

Агенти ФСБ планували здійснити ракетний удар на енергетичну інфраструктуру Львівщини, повідомляє СБУ. Їхніми головними цілями були електростанції, які поставляють світло в регіоні.

"Для виконання ворожої мети російська спецслужба залучила місцеве подружжя. Найважливішою людиною в цій операції виявився чоловік, який вже відбуває тюремне ув'язнення в місцевій колонії. Його привернули увагу через підтримку російської агресії проти України в соціальних мережах."

За допомогою анонімного чату ФСБ контактувала з ув'язненим та виклала йому завдання, як виконати цю операцію. Чоловік також залучив свою дружину, щоб вона знайшла та зробила фотографії об'єктів енергетики в регіоні.

Російські спецслужби обіцяли оплатити всі витрати підготовки та нагородити їх фінансово. В разі успішного здійснення операції, Росія планувала використати отриману інформацію для ракетних ударів та знеструмлення західної частини України.

Але СБУ вчасно виявила цю злочинну схему та запобігла її реалізації. Під час обшуку у в'язниці агента був вилучений його мобільний телефон, який використовувався для зв'язку з ФСБ.

Наразі розслідування триває, але обвинуваченим загрожує довічне ув'язнення.

Слідство також планує повідомити про підозру у державній зраді дружині агента.