Похорон Фаріон. Люди несуть плакати із цитатами мовознавиці (фото)

Погребіння Фаріон. Люди несуть плакати з цитатами мовознавиці (фото)
Погребіння Фаріон. Люди несуть плакати з цитатами мовознавиці (фото)

Мешканці та гості Львова сьогодні прощаються з народною депутаткою VII скликання, мовознавицею Іриною Фаріон. Траурна процесія з труною Ірини Фаріон йде по місту, а люди скандують: "Мова має значення".

На плакатах можна побачити цитати Ірини Фаріон, такі як "Коли українці зрозуміють істину, мовою Фаріон говоритимуть мільйони!" та "Суть не в тому, що я радикальна. Суть у тому, що суспільство виросло до свого національного самоусвідомлення".

Нагадаємо, що Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху, який стався у Львові. Лікарі боролися за її життя, але стан був критичним.

Процесія проходить з Гарнізонного храму до Личаківського цвинтаря і продовжує скандувати "мова має значення".

Мешканці та гості Львова прямують до місця прощання з Іриною Фаріон. До процесії прибула швидка допомога через сильну спеку.

Сьогодні маємо прикре прощання з видатною особистістю української національної культури Іриною Фаріон. Її втрата буде відчутна для всього суспільства.

Запам'ятаємо Ірину Фаріон як сучасного провідника української нації. Її голос буде почутим надалі. Мова дійсно має значення і це неозброєне зброї впливає на формування свідомості народу.

Читайте також