Похорон Навального. Як це було (фото, відео)

1 березня в Москві було проведено похорони російського опозиціонного політика Олексія Навального. Під час прощання біля церкви було посилено охорону і встановлено металеву огорожу. Поліція та спецназ забезпечували порядок, але затримки також не обійшлося.

У зв'язку з похороном, охорону московських територій почали посилювати вже напередодні. Були встановлені камери спостереження і металеві огорожі. Вранці біля церкви збільшили кількість поліцейських машин і чергувати почав ОМОН. Поліція перевіряла документи та речі перехожих, а в самій церкві встановили заборону на запис аудіо та відео.

Також було багато людей, які прийшли попрощатися з Навальним. Вони викрикували його ім'я, аплодували і плакали. Деякі тримали таблички з закликом “не здаватися”. Тисячі людей викрикували “Путін - вбивця”.

Також варто зазначити, що похорони Навального стали лідером рейтингу запитів у Google Trends. Велика кількість людей спостерігала за церемонією поховання на різних майданчиках, не зважаючи на відмову багатьох російських ЗМІ висвітлювати цю подію.

Дружина Навального, Юлія, звернулася до чоловіка в Instagram під час похоронів. Вона висловила йому свою вдячність за щастя, кохання і підтримку.

Нагадаємо, що Олексій Навальний помер 16 лютого в колонії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Путін убив Навального, а команда політика підтвердила, що смерть була наслідком вбивства.