Похорон Навального: спецназ чергує біля храму та кладовища вже другу добу (фото, відео)

Упокоєння Олексія Навального: охорона посилено

На Борисівському цвинтарі та вблизькості храму "Втамуй моя печалі" у Москві, де сьогодні відбудеться прощання з опозиційним політиком Олексієм Навальним, було посилено охорону. Про це повідомляє Радіо.Свобода.

На місці зібралося вже не менше сорока поліцейських машин, і на дорозі встановлені металеві огорожі. Також там знаходиться російський спецназ ОМОН.

По дорозі від станції метро "Мар'їно" до цвинтаря знаходяться перевірки поліцейськими, які перевіряють документи та особисті речі людей. Також на місце прибули автозаки.

Також є повідомлення про проблеми з інтернет-зв'язком на околицях церкви. Нагадаємо, що неподалік церкви була встановлена антена для зв'язку спецслужб. Запитаний про глушіння, працівник, який встановлював антену, відповів: "Це залежить від вас".

Охорону московських територій стали посилювати заздалегідь. Вже напередодні біля цвинтаря та станції метро "Борисове" чергували поліцейські патрулі. Також було встановлено камери зовнішнього спостереження на стовпах вуличного освітлення та підготовлено металеві огорожі.

Крім того, у церкві розклеїли плакати про заборону аудіо- та відеозапису, а над царською брамою вівтаря почали монтувати відеокамеру. Багато людей вже збираються біля храму.

Відбудеться спів очищення Навального о 14:00 за московським часом, а похорон відбудеться о 16:00 на Борисівському цвинтарі.

Нагадаємо, що Навальний закликав Європарламент боротися з Путіним новаторськими методами. Дружина політика впевнена, що люди в Європі хочуть допомогти у боротьбі проти путінського режиму.

Також відомо, що вісім країн ЄС вимагають запровадити санкції проти Росії у зв'язку з смертю Навального.

Читайте також:

  • Як Кремль готується до похорону Навального: фото
  • Путін вирішив влаштувати Навальному "веселий" похорон