Показали перший плеєр від Apple

23 жовтня 2001 року компанія Apple представила свій перший медіаплеєр iPod.

Apple зосередилася на розробці персональних медіаплеєрів, оскільки на той момент існуючі пристрої були або незручними і великими, або невиразними і маленькими. За менше, ніж рік, було створено концепт. Засновник компанії Стів Джобс представив iPod як пристрій, сумісний зі звичайним комп'ютером Mac, з жорстким диском на 5 Гб. Пристрій міг умістити "тисячу пісень у кишені".

Ціна цієї моделі в США складала $399. На той момент це було вважалося високою ціною, так як в 2001 році подібні пристрої ще були дещо абстрактними. Магазин Apple Store тоді ще не був відкритий, тому пісні з компакт-диска записувалися на комп'ютері, а з нього - в медіаплеєр.

Потім компанія Apple підписала контракт із компанією Pixo для покращення інтерфейсу користувача під час прямого нагляду Стіва Джобса. Під час цих робіт вдосконалювалося програмне забезпечення і його сприйняття.

Починаючи з моделі iPod Mini, яка була представлена в 2004 році, шрифт Chicago було замінено на Espy Sans. Потім його замінили на Podium Sans, який був схожий на корпоративний шрифт Apple - Myriad. З появою кольорових екранів, плеєри позичили елементи дизайну Mac OS X, такі як індикатори виконання у стилі Aqua. Також були додані деталі в стилі обробленого металу.

У 2007 році була повна зміна дизайну серії плеєрів. У шостому поколінні моделі iPod Classic та третьому поколінні моделі iPod Nano шрифт змінили на Helvetica, а екран меню був розділений на дві частини: ліва містить пункти меню, а права показує вміст категорії.

Станом на 2016 рік Apple продала приблизно 400 млн плеєрів з моменту виходу першої моделі iPod в 2001 році.

24 січня 1984 року на щорічному зібранні акціонерів Apple Стів Джобс представив перший Macintosh. Цей комп'ютер став першим комерційно успішним пристроєм з графічним інтерфейсом користувача.