Головна

Порошенка не випустили з України: СБУ заявила, що він мав стати інструментом у руках російських спецслужб

Порошенко не випущений з України

За словами пресслужби СБУ, спецслужби України отримали інформацію про спробу російських спецслужб здійснити провокації на міжнародній арені з метою послабити підтримку України і роз'єднати українське суспільство.

Російські спецслужби планували провести широкомасштабну інформаційно-психологічну операцію, яка мала б змінити настрої в країнах-партнерах антиросійської коаліції і змусити українських політиків оголосити про необхідність переговорів з РФ.

За даними СБУ, Росія планувала залучити окремих українських політиків до проведення цієї операції, зокрема під час їх закордонних відряджень. Однак, згідно отриманих контррозвідувальних даних, вірогідним є те, що ця інформація була пов'язана з запланованою зустріччю Петра Порошенка з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, яка не підтримує антиросійську позицію і пропагує зняття санкцій з РФ.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради з пропозицією врахувати цю інформацію під час організації закордонних відряджень українських делегацій. На їхньому запиті, керівництво Верховної Ради відмовило в дозволі на відрядження українському депутатові, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб.

Петра Порошенка не пропустили на кордоні, незважаючи на те, що він мав виступити на Саміті з питань геополітики та зміцнення підтримки України. Дозвіл на перетин кордону було скасовано за рішенням заступника голови парламенту Олександра Корнієнка.

Читайте також: