Порошенко у Галіфаксі звернувся до союзників (відео)

На Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі, Петро Порошенко закликав країни Заходу не затримувати допомогу Україні, оскільки будь-яке зволікання працює на користь Путіна. Він підкреслив, що Росія має найбільший інтерес у дестабілізації світу, тому інструктори зі спецпідрозділу "Вагнер" навчали терористів ХАМАСу перед нападом на Ізраїль. Про це повідомила пресслужба "Європейської Солідарності".

"Я абсолютно впевнений у причетності Росії, і це військовий злочин, який слід негайно розслідувати. Я особисто, як президент України, знайомий з тактикою бойовиків з "Вагнера", вони атакують нашу країну з 2014 року. Вони використовують таку ж тактику, як ХАМАС в Ізраїлі. Вони називають це "масовий наступ", незалежно від того, скільки терористів загине. Вони не дають їм жодної можливості повернутися, відкриваючи вогонь. І "Вагнер" доручив тренувати терористів ХАМАСу на Близькому Сході, включаючи Сирію, і, можливо, в Газі", - заявив Порошенко.

Порошенко наголосив, що Україна та її союзники мають спільного ворога - Росію. Він закликав країни до єдності та не затримувати допомогу. Президент зазначив, що власність грошей та цінностей повинна мати пріоритет над політичними перемогами. Він також звернув увагу на важливість бути свідомими про величезну ціну зволікання.

Петро Порошенко висловив подяку своїм партнерам за допомогу і поставки військової техніки, проте наголосив на необхідності вчасного надання цієї допомоги. Він попередив, що будь-яке зволікання дає змогу Путіну розбудовувати свою військову інфраструктуру. Порошенко також зазначив, що новий тип війни, яку ведуть, є війною дронів та систем радіоелектронної боротьби. Він підкреслив, що нова система радіоелектронної боротьби, яку фінансує, вже показала свою ефективність на фронті.

Петро Порошенко закликав своїх партнерів до єдності та зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Він також пропонує використати заморожені російські активи для фінансування української армії, назвавши це найкращою інвестицією. Нагадаємо, що Петро Порошенко особисто передав для потреб військових інше спорядження та техніку.

Джерело: https://www.pravda.com.ua/news/2021/12/2/7329994/