Потужний землетрус у Китаї: кількість загиблих значно зросла

Кількість жертв землетрусу в Китаї зросла до 149 осіб

У Китаї стався потужний землетрус, що призвів до смерті 149 осіб та зникнення двох людей безвісти. Підземні поштовхи сталися на північно-західних територіях країни минулого тижня. Цю інформацію повідомляє AP.

Згідно з даними державної телерадіокомпанії CCTV, кількість загиблих у місті Дунхай в провінції Цинхай зросла на одну людину - до 32. Рятувальники продовжують пошуки двох зниклих осіб. В провінції Ганьсу зареєстровано 117 загиблих.

Відновлення шкіл та надання житла постраждалим

Початкові школи в повіті Цзісішань у провінції Ганьсу відновили заняття у наметах. Місцева влада планує використати зимові канікули для ремонту пошкоджених шкіл і зведення тимчасових споруд, щоб навчання відновилося у весняному семестрі в повному обсязі. Також влада займається зведенням тимчасового житла для постраждалих, які зазнали негоди та низки мінусових температур.

Заклики поліпшити умови життя постраждалих

Прем'єр-міністр Китаю Лі Цян особисто відвідав кілька сіл в провінціях Ганьсу і Цинхай та закликав владу поліпшити умови життя постраждалих. Він наголосив, що головним пріоритетом є забезпечення тепла та безпеки взимку для людей.

Подробиці про землетрус

Землетрус магнітудою 6,2 стався поблизу кордону двох провінцій на невеликій глибині 10 км. Геологічна служба США зафіксувала магнітуду 5,9 бала. Епіцентр знаходився близько 100 км на північний схід від міста Ланьчжоу, столиці провінції Ганьсу.