«Поверніть Залужного»: у центрі Києва проходить мітинг

Мітинг на Майдані Незалежності з вимогою повернути Залужного на посаду

Політичний аналітик Карл Волох назвав себе ініціатором акції, на якій зібралися мітингувальники на Майдані Незалежності в Києві. Люди вимагають повернути на посаду генерала Валерія Залужного, вважаючи його відсторонення помилкою влади та іграючим на руку Путіну. Учасники акції тримали плакати з написами "Поверніть Залужного", а деякі прийшли з портретом генерала.

Волох пояснив свою позицію, заявивши, що багато людей вважають відсторонення Залужного помилкою влади і це питання не потребує обговорення. Крім того, він висловив думку, що повноваження президента Зеленського закінчуються у 2024 році і потрібні вибори.

Переважно ті, хто тут зібрався, вважають великою помилкою влади відсторонення Залужного

Мітингувальники також висловили незадоволення призначенням генерал-полковника Олександра Сирського на посаду Головнокомандувача ЗСУ. Вони вважають, що він не зможе об'єднати військових і досягти перемоги.

Нагадаємо, що президент Зеленський провів зустріч з головнокомандувачем Збройних сил Залужним і обговорив оновлення ЗСУ. Пізніше Зеленський відправив Залужного у відставку та присвоїв йому та Буданову звання Героїв України.