Працював на Росію більше 10 років? Колега Дубінського пригадала показову історію

Олександр Дубінський, народний депутат, отримав підозру в державній зраді за те, що дискредитував імідж України на міжнародній арені. Виявилося, що він працював проти країни ще у 2010 році. Катерина Венжик, журналістка, розповіла про це.

У той час відбувалася активна кампанія з популяризації розрахунків у рублях в українській економіці. Рублеві облігації з'являлися, російські банки впроваджували рублеві кредити. Венжик у ті роки працювала в ОТП Банку і мала доступ до внутрішньої інформації.

Дубінський разом зі своїм колегою Олексієм Комахою писав позитивні статті про рублі і дискуредитував гривню. За цю роботу вони отримували гроші від РФ.

Голова ОТП Банку, Дмитро Зінков, помітив цю діяльність і стверджував, що це спланована акція з рублевізації економіки та внутрішніх розрахунків. Він намагався зупинити це, але безрезультатно.

Зараз були помічені дії Дубінського проти України, але журналістка жалкує, що цю діяльність не помітили раніше.

Венжик також вважає, що завдана шкода могла бути меншою.

13 листопада суд встановив запобіжний захід для Дубінського, який буде перебувати під вартою до 12 січня. До цього, ДБР та СБУ викрили злочинну організацію з участю народних депутатів, помічника та екс-прокурора. Чинному депутату Дубінському було пред'явлено підозру. Андрію Деркачу, колишньому народному депутату, також повідомили про підозру.