Президентка Європарламенту закликала дати Україні літаки та далекобійні ракети

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступила за передачу Україні авіації та далекобійних ракет.

Про це заявила під час виступу у Європарламенті 9 лютого за участі президента Володимира Зеленського, передає Gazeta.ua.

"Ми знаємо про жертву, яку ваш народ платить за Європу, і ми маємо вшанувати не тільки словами, а й справами. Політичною волею забезпечити простішу торгівлю, якомога скорішим процесом набуття членства, коштами для ваших людей, допомогою у відбудові, навчанням для ваших військових, військовим обладнанням і захисними системами, які вам потрібні для перемоги", сказала Метсола.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Голова Європарламенту наголосила, що європейська допомога Україні повинна включати реактивні літаки та ракети великої дальності.

"І тепер держави мають швидко розглянути як наступний крок надання далекобійних систем і літаків для захисту свободи, яку багато хто сприймає як даність", сказала вона.

Президент України також виступає у Європейському парламенті. Трансляція за посиланням.

Мецола назвала появу Зеленського на саміті "історичним днем ​​для Європи", пише BFMTV.

Уранці 9 лютого Володимир Зеленський та його французький колега Емануель Макрон прибули до столиці Бельгії Брюсселя, де розташований Європарламент. Українського та французького лідерів зустріли голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Євроради Шарль Мішель.

Сьогодні другий день "європейського турне" президента України. Напередодні з робочим візитом він прилетів у Велику Британію. Увечері відправився у Францію.