Призупинення консульських послуг для українців: Єврокомісія відреагувала

Речниця Європейської комісії з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппе заявила, що Єврокомісія приймає до відома призупинення консульських послуг для українців.

У заяві Хіппе було сказано, що її коментари щодо Директиви про тимчасовий захист, яка регулює перебування біженців з України у ЄС, є загальними, без розрізнення на статус або стать.

Вона також зазначила, що Єврокомісії не належить коментувати рішення Києва щодо заходів, які потрібно вжити через війну. Представник Єврокомісії Ерік Мамер додав, що їхня роль - пояснити ситуацію з біженцями, які перебувають у Європі.

Міністерство закордонних справ України наказало припинити надання консульських послуг для українських чоловіків призовного віку. Цю інформацію підтвердив перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга.

Також стало відомо, що через технічні проблеми закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" припинили видавати готові документи українцям, але заявки на нові паспорти продовжують прийматися зазвичай.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном є справедливим рішенням відповідно до сучасних умов. Він нагадав, що оновлення документів у ТЦК було обов'язковим навіть до ухвалення нового закону про мобілізацію.