Продукти, одяг та засоби гігієни: де та яку допомогу можуть отримати українці

Українцям нададуть безкоштовну допомогу

Українцям, які опинилися у скрутній ситуації, продовжують надавати гуманітарну допомогу. Таку інформацію опублікувало видання "На пенсії".

Вінницька область

Міська організація "Товариство Червоного Хреста України" допомагає переселенцям та місцевим людям уразливих категорій. Серед них - особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї, родичі загиблих, особи, у яких пошкоджено житло та літні люди. Організація надає продуктові набори, засоби гігієни, одяг, постільні речі, ковдри та психологічну підтримку. Контактні телефони: (043) 26-11-093 та (050) 71-30-818. Адреса: м. Вінниця, вулиця Політехнічна, 14-а.

Волинська область

Організація "Товариство Червоного Хреста України" також надає допомогу переселенцям та місцевим людям уразливих категорій. За необхідністю надають засоби гігієни, продуктові набори, одяг, постільні речі, ковдри та психологічну підтримку. Контактний телефон: (033) 22-41-549. Адреса: м. Луцьк, вулиця Кременецька, 38.

Дніпропетровська область

Благодійний фонд "Карітас Донецьк" надає психологічну та юридичну допомогу переселенцям та місцевому населенню, а також консультує та спрямовує на гуманітарну допомогу. Контактні телефони: (095) 459-55-20, (073) 459-55-20, (098) 665-73-88. Адреса: м. Дніпро, вулиця Гостомельська, 5.

Закарпатська область

Організація "Товариство Червоного Хреста України" допомагає переселенцям та місцевим людям уразливих категорій, серед яких - особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї, родичі загиблих, особи з пошкодженим житлом та літні люди. Надають засоби гігієни, продуктові набори, одяг, постільні речі, ковдри та психологічну підтримку. Контактний телефон: (066) 900-39-07. Адреса: м. Ужгород, майдан Жупанатська, 3.

Запорізька область

Благодійна організація "Карітас Запоріжжя" надає допомогу постраждалим та людям, які опинилися у скрутній ситуації. Допомагають з ремонтом пошкодженого житла, відновленням документів та отриманням будівельних матеріалів. Контактний телефон: (0800) 33-67-34. Адреса: м. Дніпро, вулиця Гостомельська, 5.

Харківська область

Благодійний фонд "Схід SOS" надає консультації та допомогу постраждалим від війни у Харкові та області. Також можуть допомогти із компенсацією за пошкоджене житло, відновленням документів та отриманням будівельних матеріалів. Контактний телефон: (0800) 33-26-14.

Також українці можуть скористатися безкоштовними перевезеннями вантажів. Компанія-перевізник "Грузар" пропонує безкоштовні перевезення для переселенців та учасників бойових дій. Замовити перевезення можна за посиланням: gruzar.com.ua/social-programs/besplatnaya-perevozka.

Рекомендується мати при собі оригінали документів (паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО або посвідчення) при отриманні будь-якої допомоги. Також слід зазначити, що дзвінки на гарячі лінії фондів є безкоштовними на всій території України.

Для отримання більш детальної інформації та контактів місцевих організацій рекомендується звертатися за номерами гарячих ліній: (0 800) 336-734 - "Карітас України", (0 800) 332-656 - товариство "Червоного Хреста України", (0 800) 332-614 - "Схід SOS".

Допомога доступна для усіх українців у скрутній ситуації.