Проліт дрона РФ через Молдову: ЗСУ розкрили деталі

Російському дрону довелося складно маневрувати в Молдові під час атаки в Україні

Російський дрон, який пролетів через територію Молдови під час нападу на Україну 27 лютого, виконував складні маневри. Його маршрут пролягав кілька кілометрів. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

“Один із дронів, який був спрямований на Одещину, виконував складні маневри. І ймовірно був задуманий маршрут з перетином державного кордону між Україною та Молдовою. Ми зафіксували цей перетин та проліт над територією на кілька десятків кілометрів, після чого дрон повернувся в повітряний простір України та був знищений силами протиповітряної оборони”, - зазначила Гуменюк.

Коментуючи реакцію Кишинева, де заперечили проліт російського дрону через територію Молдови, спікерка зазначила, що можливо там немає достатньо інформації стосовно цього інциденту.

“На жаль, у нас вже був подібний досвід під час повномасштабного вторгнення. Спочатку заперечують, а потім видають пояснення. Ймовірно, попередня інформація не була детально перевірена. Ми продовжуватимемо співпрацю з нашими партнерами і, я думаю, скоро отримаємо більше відомостей”, - додала Гуменюк.

Нагадаємо, Збройні сили України підтвердили, що російський дрон провокативно пролетів за траєкторією з перетином кордону між Україною та Молдовою в Одеській області.

Міноборони Молдови також зреагувало на інформацію про безпілотник з їхнього кордону.