Проросійська опозиція Молдови створила антиєвропейський блок - ЗМІ

Проросійська опозиція Молдови створює новий антиєвропейський політичний блок

Проросійська опозиція Молдови у неділю приїхала до Москви і там створила новий політичний блок під назвою "Перемога". За даними Bloomberg, цей блок пов'язаний з олігархом Іланом Шором і має на меті скомпрометувати президента Маю Санду та її проєвропейський уряд шляхом проведення виборів.

Головна мета блоку - запобігти вступу Молдови до Європейського Союзу. Ілан Шор наразі засуджений до позбавлення волі в Молдові, але перебуває у Ізраїлі, куди часто відвідує Москву. Молдовська влада вважає, що ця опозиційна угруповання є засобом, за допомогою якого Росія намагається дестабілізувати країну.

"Вся країна побачила в Москві зрадників країни. Вони були там створені, неподалік Кремля, щоб було зрозуміло, на кого вони працюють і кому служать", - написав у Facebook Андрій Спіну, міністр інфраструктури та регіонального розвитку, член правлячої партії PAS.

За останнім опитуванням громадської думки, дві партії, пов'язані з Шором - "Шанс" і "Ренесанс", мають підтримку близько 11,7%. Проросійські партії також контролюють автономну область Молдови - Гагаузію, яка розташована між Україною і Румунією, і прагнуть перетворити її на сепаратистську державу, що становить загрозу для безпеки Кишинева.

Джерело: РБК-Україна