Обов'язково чоловікам від 18 до 60 років: Глущенко пояснив, чому українці "оживилися" та кинулися до ТЦК

Закон про мобілізацію набирає чинності в Україні

З 18 травня в Україні почав набирати чинності "Закон про мобілізацію". Вже зараз все більше громадян приходять до Територіальних Центрів Кадрового Забезпечення (ТЦК) для оновлення своїх даних, як це потрібно згідно закону.

Про це повідомив полковник Юрій Глущенко, представник Генерального штабу Збройних Сил України, в інтерв'ю для Radio NV, яке передаває "Хвиля".

Ті громадяни, які вже зараз приходять до ТЦК з цією метою, не будуть зобов'язані після набуття чинності законом йті та оновлювати свої дані, відповідні розпорядження вже віддано

Глущенко пояснив, що таке підвищення активності до набрання чинності законом може бути пов'язане з тим, що громадяни хочуть показати свою сумлінність або хвилюються, що 60 днів буде недостатньо для відвідування ТЦК та оновлення даних.

ТЦК зараз працює цілодобово, 24/7, як відзначив Глущенко. Він порадив спланувати свій візит так, щоб уникнути черги в пік години. Тепер можна прийти ввечері о 8-й годині або о 9-й - кому зручно.

Оновлення даних для чоловіків віком 18-60 років

Згідно з новим законом, громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити свої дані.

Це тісно пов'язано з тим, що у нас зараз в країні встановлено правовий режим військового стану і оголошено мобілізацію. Державі потрібно знати кількість осіб, які перебувають на військовому обліку, незалежно від того, чи є вони придатні до військової служби

Глущенко додав, що у закритій категорії "обмежено придатні" було зроблено виняток, і тепер громадяни матимуть статус або придатні для служби, або непридатні до неї.

Ця інформація буде внесена до єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Вона буде оновлена і використана ТЦК для реалізації заходів мобілізації

Нагадуємо, що з 1 травня українкам розповіли, хто має стати на облік згідно нового закону.