Провалена мобілізація. Чому так сталося

Мобілізація була проваленою через емоційне рішення позволити воєнкомам увійти у рубрики, при цьому були втрачені люди, які мали знання і досвід у нормативній базі та організації мобілізаційної роботи. Це можна вважати диверсією.

У 2019 році я говорив з представником міністерства оборони Німеччини, і ми обговорювали проблему законодавства щодо територіальної оборонної організації та ідею заміни строкової служби контрактною. Він попередив, що якщо українці руйнуватимуть військові комісаріати, то потім їх буде неможливо відновити, так само, як це сталося в Німеччині.

Саме це підтвердило мої переконання, що не можна відмовлятися від строкової служби, незважаючи на те, що я багато разів протестував проти цієї ідеї.

Однак, виявилося, що можна все розглянути набагато простіше - звинувачувати воєнкомати у корупції, показувати пару сюжетів в медіа і викликати шуметь навколо цього, під цим шумом звільняти всіх воєнкомів. І от тепер ми маємо провалену мобілізацію.

Це має реальні наслідки - бригади доповнюються "канібальським" методом, коли одна бригада викрадає людей з інших. Це не розв'язує проблему, але лише понижує моральний дух і мотивацію.

Війна не триватиме вічно, але ми повинні організувати мобілізаційний процес зараз, поповнюючи бойові бригади шляхом призову громадян, які повинні виконати свій обов'язок перед Конституцією та підтримати тих, хто воює вже майже два роки.

Інакше, цим людям може довестися воювати, але вже в російській армії.

Читайте також:

  • Як перемогти у війні. Рецепт від хорватського генерала
  • Працівники ТЦК знову роздавали повістки у тренажерних залах Києва (фото)
  • Працівники Закарпатського ТЦК вручили повістки в санаторії: з'явилося відео
  • Повістки у спортзалах. Банкова анонсувала нову програму мобілізації