Путін благає Кім Чен Ина про допомогу – Держдеп

Поглиблення військової співпраці між Росією і Північною Кореєю турбує Сполучені Штати Америки.

У Вашингтоні точно не знають, що відбувалося під час переговорів між президентом Росії Володимиром Путіним та лідером КНДР Кім Чен Ином. Про це сказав речник Держдепу США Метью Міллер, передає "Європейська правда".

"Ми ще не бачили повної картини цієї зустрічі і не знаємо, якими будуть її результати, але коли бачиш, як Кім Чен Ин обіцяє надати повну, безумовну підтримку так званій "священній боротьбі" Росії за захист своїх безпекових інтересів, що, звісно, не є тим, що вона робить у війні проти України, це, звісно, викликає занепокоєння", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Є підстави вважати, що Путін і Кім обговорювали військові поставки.

Те, що Росія звертається по допомогу до КНДР, свідчить про проблеми Кремля.

"Півтора року тому Путін розпочав цю війну, думаючи, що він збирається відновити славу Російської імперії, провалився у всіх своїх максималістських, імперіалістичних цілях, а тепер, через півтора року, втративши десятки тисяч російських солдатів і витративши мільярди і мільярди доларів, він благає Кім Чен Ина про допомогу", наголосив Міллер.

США без вагань запровадять санкції як проти РФ, так і проти Північної Кореї, додав він.

Сполучені Штати Америки уважно стежитимуть за результатами зустрічі диктаторів Російської Федерації Володимира Путіна та Північної Кореї Кім Чен Ином.

У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон готовий без вагань накласти на ці держави нові санкції, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.