Путін не має права виграти, - Зеленський

Путін не має права виграти, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що цей тиждень був успішним у відносинах з партнерами.

"Євросоюз прийняв рішення надати Фонду допомоги Україні 5 мільярдів євро, що значно зміцнить нашу безпеку. Ми також отримали новий транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу – 4,5 мільярда євро. МВФ також прийняв рішення про надання нового траншу в розмірі майже 900 мільйонів доларів.

Канада надала 2 мільярди канадських доларів макрофінансової допомоги і пряму бюджетну підтримку. Успішні також були переговори щодо пакетів оборонної підтримки – ми зарахували отримані пакети і оголосили про нові постачання артилерії, дронів та бронетехніки."

Президент також відзначив важливу розмову з прем'єр-міністром Іспанії Санчесом, в якій обговорювалися питання ППО для України, взаємодія з Іспанією на двосторонній основі та в європейських інституціях.

Президент висловив подяку Іспанії за її постійну підтримку та впевненість, що наша спільна мета - перемога життя. Головне - не знижувати активність, не втрачати віру в Україну, в наших людей та можливість привернути увагу світу до того, що ворог, який загрожує людському життю, не має права перемогти – Путін не має права перемогти. Ми повинні забезпечити його нездатність до втручання в життя інших. Тільки це може стати основою спільної безпеки наших людей, всіх європейців і всього світу."

Президент також згадав про питання відновлення постачання електроенергії в регіонах, що постраждали від нещодавнього обстрілу, зокрема в Харкові.

Читайте також: