Путін використає північнокорейську зброю для "вічної війни" в Україні - The Hill

Думки у виданні The Hill економіста та колишнього члена правління Світового торгового центру в Сент-Луїсі Марка Тота і Джонатана Світа, полковника у відставці та офіцера військової розвідки з 30-річним стажем, який з 2012 по 2014 рік очолював відділ розвідки Європейського командування США.

Минуло 19 місяців, і "спецоперація" Володимира Путіна в Україні представляє безперервний котел смерті, терору та руйнувань. Після 24 років правління в Кремлі, Путін перетворив Росію на однорідне суспільство, яке визначається як усередині країни, так і за кордоном - смертю.

Понад 283 тис. російських солдатів загинули у війнах Путіна у Чечні, Грузії, на Північному Кавказі, у Сирії, ЦАР та Малі. З 24 лютого 2022 року в Україні загинуло ще 270 тис. росіян

За оцінками, понад 283 тис. російських солдатів загинули у війнах Путіна у Чечні, Грузії, на Північному Кавказі, у Сирії, ЦАР та Малі. І якщо оцінка Києвом втрат Кремля відповідає дійсності, відколи Путін розпочав війну проти України 24 лютого 2022 року, загинуло ще майже 270 тис. осіб.

Кількість загиблих цивільних так само жахлива понад 90 тис. в інших конфліктах, і плюс майже 10 тис. українців убиті та 18 тис. поранені у нинішній війні, 554 із них діти. За даними розслідування, проведеного за підтримки ООН, більшість із них - результат військових злочинів РФ, включаючи геноцид, жахливі злочини проти людяності та камери тортур.

Путінське царство смерті та терору щодня розігрується і всередині Росії. Він наказує вбивати критиків та журналістів, отруює лідерів опозиції та безжально організовує смерть усіх, кого вважає загрозою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна досягне своїх військових цілей" Пітер Дікінсон про візит Блінкена

Режим Путіна був, є та завжди буде мафіозною версією "Корпорації вбивств". Люди вмирають найжорстокішими та найбільш безглуздими способами, чи то росіяни, чи іноземці, чи українці.

Людське життя - це лише засіб для досягнення цілей Путіна, і він не припинить вбивати, поки його не зупинять. Його чотиригодинна зустріч у середу з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином на сибірському космодромі - достатній доказ. Передбачуване послання Путіна в тому, що космос може стати наступним рубежем для його "Царства смерті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Китайці декілька разів натякали Путіну закінчувати війну. Побачили слабкість" - полковник

Космосу доведеться почекати, але Кім охоче заявив про свою "беззастережну підтримку" війни Путіна проти України. Зіткнувшись із продовженням українського контрнаступу на Донбасі та в Запорізькій області, Путін, швидше за все, використовуватиме північнокорейську зброю та боєприпаси, щоб заморозити конфлікт і перетворити його на "вічну війну".

Проте президента Володимира Зеленського та його генералів це не лякає. Поки Путін був зайнятий зустріччю з Кімом, вони відправили вітання у вигляді руйнівного ракетного удару по російським військово-морським сухим докам у Севастополі. За попередніми даними, десантний корабель "Мінськ" разом із підводним човном "Ростов-на-Дону" були серйозно пошкоджені це ще один етап української багаторівневої операції у дії.

Зеленський і Путін розглядають Крим як "вирішальну територію" війни, контроль над якою вирішить, хто переможе

Очевидно, що Зеленський і Путін розглядають Крим як "вирішальну територію" війни, контроль над якою вирішить, хто переможе.

Минулого місяця Київ знищив зенітно-ракетну батарею С-400 у східному Криму. Як повідомив колишній лейтенант ВМС США Чак Пфаррер, це була прелюдія до подальшого рейду українських сил спецоперацій, під час якої українці повернули дві нафтові вежі, які Москва захопила на початку війни для використання як платформ спостереження та радіоелектронної боротьби.

Путін також зрозумілий у своїх намірах. Тепер він відкрито визнає, що анексував Крим у 2014 році, бо це було на користь Росії. У вівторок на Східному економічному форумі у Владивостоці він послався на листа князя Григорія Потьомкіна, його особистого героя, останки якого він вивіз із Херсона у 2022 році, Катерині II.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті у Кобзона: скільки генералів втратила РФ за час війни

Перефразовуючи Потьомкіна, Путін сказав: "Мине час, і майбутні покоління будуть звинувачувати вас за те, що могли анексувати Крим, але не зробили цього, і вам буде соромно". Він підкреслив свою точку зору, сказавши: "Ми керуємося насамперед інтересами російської держави, ми цього точно не соромимося".

Однак через 300 тис. російських трун кістки Потьомкіна це майже все, що Путін може показати для своєї майбутньої імперії. Їх буде більше, оскільки, як повідомляється, Росія перекинула на Луганщину елементи "ново сформованої і, ймовірно, низькоякісної чи недостатньо укомплектованої 25-ї загальновійськової армії". Путін і російські матері незабаром дізнаються, чому древні греки називали Чорне море входом у царство мертвих.

І вони не будуть самі. Крим усіяний могилами полеглих скіфських та грецьких воїнів старовини, а тепер українськими та російськими могилами. Візуальні сліди усюди. Путін може їх побачити. Стародавні кургани розташовані вздовж трав'янистих степів Криму. Тільки у контрольованому Росією місті Керч та його околицях на сході знаходиться близько 200 таких могил.

Для України повернути Крим буде недостатньо. Хоча півострів - "вирішальна територія", що веде до перемоги, Чорне море - "вирішальна водойма", що гарантує Києву перемогу

Проте для України просто повернути Крим недостатньо. Хоча півострів - "вирішальна територія", що веде до перемоги, Чорне море - "вирішальна водойма", що гарантує Києву перемогу у світі та економічне виживання.

Київ має повернути собі всі свої морські порти на Чорному та Азовському морях і назавжди, в ідеалі як повноправний член НАТО, контролювати у військовому сенсі свої прибережні води. Це включає викидання міністерства оборони Росії з військово-морської бази у Севастополі.

Путінське "царство мертвих" забрало достатньо жертв усередині Росії та за її межами і має бути відправлене на звалище історії. Чекати, доки Північна Корея дасть військову допомогу Росії, не варіант. Вашингтон та його союзники по НАТО повинні негайно зробити все можливе, щоб Україна перемогла та змогла відновити себе та свій народ у "царстві живих".

Переклад Gazeta.ua