Республіканці звинуватили Білий дім у відправці зброї Кенії, а не Україні – Politico

Республіканці звинуватили Білий дім у відправці зброї Кенії, а не Україні – Politico

Республіканці звинуватили американську виконавчу владу у відправленні кенійським військам зброї, яку хотіли б виділити Україні

У листі до Державного секретаря США Ентоні Блінкена республіканці розкритикували адміністрацію за прискорене виділення $60 млн військової допомоги для боротьби з бандами на Гаїті. Цей пакет зброї включає гвинтівки, боєприпаси і бронетехніку для кенійських військ, які направляються на острів.

Зростає занепокоєння, що це може дорого обійтись Україні, оскільки Білий дім також надсилає Києву обладнання безпосередньо зі складів Пентагону. Невизначений план дій американської підтримки на Гаїті схиляє до сумнівів республіканців щодо його успішності і недоцільності.

«Адміністрація поспішає профінансувати неясну та невизначену діяльність на Гаїті без схвалення Конгресу», – вважають республіканці.

Протягом кількох місяців Маккол та Ріш блокували передачу військової допомоги кенійській армії і висловлюють сумніви щодо своєї ефективності. Окрім того, неясно, скільки грошей США можуть бути ще виділені на ці цілі.

Представник Держдепартаменту зазначив, що підтримка Гаїті не впливає на здатність США підтримувати Україну.

Нагадаємо, у минулому році Кенія зголосилася очолити міжнародний збройний контингент для придушення банди в Гаїті, а США обіцяли фінансування цієї операції.

Постійний комітет Палати представників США з питань розвідки закликав міністра оборони дозволити Україні завдавати удари з американської зброї по цілях на території Росії.

Читайте також: