Резніков сказав, чому союзники вагаються передавати Україні озброєння

Страх перед Москвою і не бажання "провокувати Росію" з боку НАТО дозволило Кремлю розв'язати війну проти України.

Через цю ж причину Захід вагається у передачі Україні потрібного озброєння. Про це в інтерв'ю іспанській газеті La Razon заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

На думку Резнікова, Захід "давно живе за догмою не провокувати Росію". Він зазначив, що саме тому під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році Україна не отримала членство в альянсі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Тоді існувала цілком реальна можливість того, що Україна і Грузія стануть новими членами альянсу. Американці були за, як і більшість європейців. Лише канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти і переконала інших", нагадав Резніков.

Він зазначив, що у результаті страх перед Росією призвів до окупації частини території Грузії, Криму та частини Донецької і Луганської областей, вибухів у Чехії та Болгарії, а також до отруєння в Солсбері.

"Друга помилка полягала в тому, що там вважали: якщо буде військове зіткнення, то маленька радянська армія протистоятиме набагато більшій і буде розбита. Втім, ми не радянська країна з радянською армією", наголосив міністр.

Напередодні чергової зустрічі у форматі "Рамштайн" Україна "відпрацювала дуже інтенсивний відрізок у плані міжнародних контактів".

Україна зацікавлена отримати від партнерів як зброю радянського зразка, так і системи західного виробництва. Про це у Facebook повідомив міністр оборони Олексій Резніков, який розповів про візити з командою до Афін (Греція), Нікосії (Кіпр), Мадриду (Іспанія) та Бухаресту (Румунія).

Резніков провів зустрічі з міністрами оборони Греції, Кіпру Іспанії та Румунії. Під час візитів також відбулися зустрічі з лідерами органів представницької влади, з виробниками, з медіа, щоб мати максимально широке коло підтримки.