РФ прагне зібрати свою коаліцію: Білий дім відреагував на зустріч Путіна й Кіма

РФ прагне зібрати свою коаліцію: Білий дім відреагував на зустріч Путіна й Кіма

У Білому домі заявили, що Росія намагається створити коаліцію з країнами, такими як КНДР, Іран, Сирія і Китай, однак це не принесе їй успіху у протистоянні з демократичним світом, який продовжує підтримувати Україну.

Так відгукнувся старший директор з питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер на візит Путіна до Північної Кореї.

"Щодо зустрічі Путіна і Кім Чен Ина у Пхеньяні та всієї пишноти, яка відображає тоталітарний характер режиму в КНДР, очевидно, розширюється партнерство", - зазначив представник США.

Тим часом, за його словами, це свідчить про слабкість Росії на світовій арені.

"Її найближчими партнерами в світі стали Північна Корея, Іран, Сирія, а потім Китай, який, хоч і не постачає зброю Росії, але надсилає продукцію подвійного призначення для виробництва сучасних озброєнь", - зазначив Карпентер.

Він пояснив, що речь йде, зокрема, про нітроцелюлозу для виготовлення порохів, оптику, верстати для російського ВПК. Це становить загрозу для України та європейської безпеки.

"Це в широкому сенсі коаліція, яку Росія збирає. Але порівняйте її з коаліцією з 50 країн у Контактній групі з питань оборони України, а потім з приблизно 100 країнами, які підтримали принципи Статуту ООН у Швейцарії, і ви побачите явний контраст", - підсумував представник Білого дому.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: