ГУР атакувало російських провайдерів у Криму

ГУР атакувало російських провайдерів у Криму

Українські кіберфахівці атакували російських провайдерів в Криму

Головне управління розвідки України провело атаку на російських інтернет-провайдерів в окупованому Криму. Окупаційна адміністрація попередила жителів півострова про можливі перебої з доступом до мережі.

За інформацією джерела у Головному управлінні розвідки, цю атаку здійснили українські кіберфахівці воєнної розвідки. Низка провайдерів послуг у Криму потрапила під удар.

"Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозаміщення, увімкнути свою "Чебурнет" замість Всесвітньої мережі та встановити російський файервол, щоб відгородитися від усього світу. Лише так вони зможуть убезпечитися від наших атак", - заявив співрозмовник у спецслужбі.

Джерело у Головному управлінні розвідки нагадало, що українські кіберфахівці останнім часом системно атакують російські сервери, онлайн-сервіси та мережеву інфраструктуру. Наприклад, на початку червня проведена масована атака на сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики РФ та інші об'єкти. Також, 12 червня, в "день Росії", атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів.

Читайте також: