Рідні впізнали бійців, яких окупанти розстріляли в Авдіївці

Російські окупанти вбили шість полонених українських захисників на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці. Родичі впізнали їхні тіла на відео у соцмережах. Журналіст Юрій Бутусов та видання Slidstvo.Info повідомляють про це.

Троє військових, яких залишили пораненими на позиції «Зеніт», визнали їхні родичі. Інші троє поранених, які потрапили в полон, залишаються невідомими. Неможливо впізнати їхні тіла на російському відео.

«Слідства.Інфо» повідомляє, що Іван Житник, відомий як «Джанго» з 110-ї бригади ЗСУ, зателефонував своїй сестрі Катерині, розповівши, що перебуває поранений разом з іншими бійцями в шахті.

Після тривалого очікування евакуації, поранені бійці зрозуміли, що ніхто за ними не приїде. Вони почали дзвонити рідним. Ті розповіли, що у поранених закінчилися медикаменти та їжа. Згодом зять Катерини побачив на відео, як російські окупанти зайшли в шахту та наказали вийти пораненим. Зять намагався побалакати, але йому було наказано вимкнути телефон.

Серед вбитих були Георгій Павлов та Андрій Дубницький з 110-ї бригади. Рідні впізнали їх тіла на відео.

Катерина, сестра Івана Житника, надіялася, що брат був поранений та його полікують. Але вона впізнала його тіло на відео по одязі та пляшці з водою, яку він тримав в руках під час виведення з шахти.

Дружина Андрія Дубницького теж пізніше побачила його тіло на тому ж відео.

Пресслужба 110-ї бригади поки не повідомила про це. Російські окупанти розстріляли полонених українських бійців на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці.

Аналітики впізнали полонених воїнів на відео, поширеному російськими пропагандистами. На знімках видно, як загиблі лежать у гаражі №1.

Музей розташовувався на території колишньої військової частини «Зеніт».