«Ризик небезпеки високий». Гуменюк попередила про загрозу ракетоносіїв

У Чорному морі знаходиться чотири ракетоносія. Завдяки цьому існує великий ризик небезпеки. Про це повідомила керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк під час телемарафону.

Наразі в Чорному морі ракетно-ударне угруповання складається з чотирьох ракетоносіїв: два підводних і два надводних. У такому випадку можуть бути готові 24 "Калібри" для використання. І це дуже високий ризик ракетної небезпеки і загрози з акваторії моря", - зазначила вона.

Гуменюк також зазначила, що Російська Федерація хоч і тривалий час не використовувала "Калібри", але все ж може знову застосувати їх.

З огляду на те, що вже давно ворог не використовував "Калібри", і навіть враховуючи ті складнощі, які вони мають з забезпеченням подальшої логістики і обслуговування, вони здатні вдатися до використання, і тому цю небезпеку скидати з уваги не можна", - зазначила вона.

Гуменюк також закликала реагувати на сигнали повітряної тривоги.

На сьогоднішній ранок, 27 січня, російські окупанти вивели в Чорне море шість кораблів, серед яких чотири носії крилатих ракет "Калібр". Загалом можна запустити 22 ракети.

Крім того, в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель, а в Середземному морі два ворожих кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр". Загалом можна запустити до восьми ракет.

Як вже було повідомлено раніше, окупанти економлять ракети "Калібр" через проблеми з логістикою, забезпеченням та інфраструктурним обслуговуванням.